AZ ÉTELINTOLERANCIA KIALAKULÁSÁNAK OKAI

CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK (reflux, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, krónikus fáradság, ételintolerancia, gluténérzékenység, magas vérnyomás, stb.) és az EMÉSZTÉS ÖSSZEFÜGGÉSE. Jelentkezzen TANFOLYAMAINKRA a legyteavaltozas@gmail.com e-mail címen!

A fejfájás lehetséges kiváltói

A fejfájás szerves része az életünknek. A szerencséseknek csak hébe-hóba van benne részük, mások rendszeresen szenvednek tőle. Ha egyértelműen a túlhajszoltság, a monitor előtti munka vagy a havi női hormoningadozás azonosítható a migrén vagy a tenziós fejfájás kiváltójaként, akkor van esélyünk reagálni, és megfelelően kezelni. Azonban gyakran figyelmen kívül hagyunk néhány okot, és így a következő fejfájási roham előreprogramozott. Aki gyakran szenved tőle, annak érdemes végigmenni a lehetséges okokon – talán a probléma megoldása egész egyszerű.
 
fejfajas.jpg


Túl kevés folyadék

Ha túl keveset iszunk, a vérünk túl sűrű lesz ahhoz, hogy a sejtjeink elegendő oxigénellátásáról gondoskodjék. Ekkor a fejünk felhívja magára a figyelmet. Ugyanez a dehidráció – azaz kiszáradás – felelős különben a fokozott alkoholfogyasztás utáni másnaposságért. Figyeljük meg egyszer a folyadékfelvételünket: iszunk legalább két litert (legjobb az ásványvíz, tea vagy gyümölcslé) naponta? Ha rendszeresen ez alatt maradunk, nem csoda a fejfájás. A jó hír: az okot nagyon gyorsan megszüntethetjük!

Túl kevés oxigén

Rosszul szellőztetett helyiségekben dolgozunk? A helytelen ülés és a hosszú monitor előtti munkamellett ez egy gyakori kiváltója a munkahelyi fejfájásnak. Feltétlenül figyeljünk a rendszeres szellőztetésre, és ne fűtsük túl a helyiséget. Akkor is, ha a kollégák tiltakoznak, amint nyitva az ablak – jogunk van az oxigénhez. Próbáljunk meg minden órában 5 perc szellőztetést kialkudni, ebben az időben a kollégák cigaretta- vagy kávészünetet iktathatnak be, illetve elmehetnek a postára.

Ételintolerancia

Akkor is, ha durva: néhányan kis mennyiségű vörösborracsokoládéra vagy fekete teára is fejfájással reagálnak. A glutamát, vagy egy bizonyos sajt is lehet kiváltó. Ha gyakran fáj a fejünk, jegyezzük fel, mit vettünk magunkhoz előtte. Talán így megtaláljuk a bűnöst.

Forrás: www.impulsermagazin.com/hu/a-fejfajas-lehetseges-kivaltoi/

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 6
Heti: 11
Havi: 361
Össz.: 86 686

Látogatottság növelés
Oldal: A fejfájás lehetséges okai
AZ ÉTELINTOLERANCIA KIALAKULÁSÁNAK OKAI - © 2008 - 2018 - etelintolerancia.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »