
Túl kevés folyadék
Ha túl keveset iszunk, a vérünk túl sűrű lesz ahhoz, hogy a sejtjeink elegendő oxigénellátásáról gondoskodjék. Ekkor a fejünk felhívja magára a figyelmet. Ugyanez a dehidráció – azaz kiszáradás – felelős különben a fokozott alkoholfogyasztás utáni másnaposságért. Figyeljük meg egyszer a folyadékfelvételünket: iszunk legalább két litert (legjobb az ásványvíz, tea vagy gyümölcslé) naponta? Ha rendszeresen ez alatt maradunk, nem csoda a fejfájás. A jó hír: az okot nagyon gyorsan megszüntethetjük!
Túl kevés oxigén
Rosszul szellőztetett helyiségekben dolgozunk? A helytelen ülés és a hosszú monitor előtti munkamellett ez egy gyakori kiváltója a munkahelyi fejfájásnak. Feltétlenül figyeljünk a rendszeres szellőztetésre, és ne fűtsük túl a helyiséget. Akkor is, ha a kollégák tiltakoznak, amint nyitva az ablak – jogunk van az oxigénhez. Próbáljunk meg minden órában 5 perc szellőztetést kialkudni, ebben az időben a kollégák cigaretta- vagy kávészünetet iktathatnak be, illetve elmehetnek a postára.
Ételintolerancia
Akkor is, ha durva: néhányan kis mennyiségű vörösborra, csokoládéra vagy fekete teára is fejfájással reagálnak. A glutamát, vagy egy bizonyos sajt is lehet kiváltó. Ha gyakran fáj a fejünk, jegyezzük fel, mit vettünk magunkhoz előtte. Talán így megtaláljuk a bűnöst.
Forrás: www.impulsermagazin.com/hu/a-fejfajas-lehetseges-kivaltoi/